Nadýchaná hrnčeková bábovka
Dlhý čas som recepty z internetu zdokonaľovala aby boli dokonalé pre mňa. K jedným z týchto receptov patrí aj klasická bábovka, ktorej som mierne pozmenila recept. Ak si ju upečiete, zanechajte mi dole pod článkom vedieť, či sa ti recept osvedčil.

Ingrediencie:
1,5 hrnčeka jemne mletej celozrnnej múky
pol hrnčeka hladkej múky
1/3 hrnčeka krištáľový cukor
1 hrnček mlieka
0,5 hrnčeka olej
2 vajcia
1 balíček škoricového cukru
1 balíček kypriaceho prášku
(ak chceš mramorovú - 2 lyžice kakaa)
Postup:
Najprv si vyšľaháš vajcia s cukrom (krištáľový + škoricový) najlepšie ručným mixérom. Ja osobne šľahám na najmenšej rýchlosti aspoň po dobu 5 minút, vajcia sú potom naozaj nadýchanejšie. K vajciam pridaj mlieko a olej.
Sypké suroviny - múka a práškový cukor preoseješ do misky s tekutými surovinami. Zase ja osobne cesto zmiešam dohromady s ručným mixérom, no iba s jednou metličkou. Keď nemáš ručný mixér, použi klasickú metličku, poprípade kľudne aj varechu.
Formu na bábovku si vystelieš papierom na pečenie alebo vymastíš maslom/olejom.
Ak si pridávaš do svojej bábovky kakao, tak najprv vylej do formy polovicu cesta a do druhej polovice primiešaj dve lyžice kakaa. Druhú polovicu vylej rovnako do formy.
!!Forma!! Ja používam formu na chlieb, ktorú si ešte vysteliem s papierom na pečenie, aby sa mi bábovka neprilepila. Úprimne je jedno, akú máš formu, stále to chutí rovnako.
Pečieš na 180°C cca 40 minút. Záleží od typu rúry.
Do cesta môžeš kľudne pridať orechy, horkú čokoládu, sušené ovocie..